Vyhledávání


Kontakt

Nenaštve ale nakopne!!!!!

01.09.2009 11:33

 

Milé maminy i ostatní návštěvníci tohoto webu. Toto je i není pozvánka na akci " Rozloučení s prázdninami ve Vražkově" ale spíš zamyšlení.

Každý rok pomáháte milí rodičové zajistit plno akcí, které připravujeme pro naše děti i dospělé spoluobčany. A nebylo jich málo. Od roku 2007 průměrně 12 za rok.( některé byly prý ve spolupráci s klubem žen?) Všechno klaplo a snad se i povedlo.  Připravovali jsme na letošní konec prázdnin rozloučení. Nevím jestli mě to má těšit, ale našli se zde takoví, kteří čtou náše dračí stráky a  rozhodli se, že udělají akci, kterou jsme měli připravenou, sami bez nás.. Společně s dětmi se budou loučit s prázdninami myslivci, sportovci,hasiči . Hlavně bez nás. Proč?

Ani jsem se nepozastavila nad tím, že některé naše akce,fotgrafie, byly použity do prezentace na" Ves  roku " k prezentaci např, Klubu žen. Proč ne? Když by to přineslo do obecní kasy i nějakou tu finanční odměnu. Například na Indiánský dětský den,  nám žádná žena z klubu nechtěla přijít pomoct a pomáhali  studenti z roudnického gymnázia). Je pravda, že když vás jednou s žádostí o pomoc odmítnou, už tam víckrát nepůjdete. Nešli jsme už nikdy a oslovovali jsme jednotlivé občany.

 A tak dokud jsme společně s rodiči přiravovali akce a a jistá zastupitelka si za ně dělala čárku, bylo vše v pořádku. Ale udělala jsem tu chybu, že jsem si dovolila kritizovat její práci.Chyba. Asi už jiná nebudu. Jeden moudrý pán, kterého si  pro jeho názory a rozhled velmi vážím, mi řekl: " Co jste čekala, za každé vybočení z řady dostanete kopanec". Asi už jiná nebudu, raději kopance než vlezdoprdelkování, raději říkat co si myslím než přetvařování. . To přenechám dvěma vražkovským zastupitelům, kteří to zvládají s bravurou.

Ale nikomu z dotyčných nedochází, že to co tu děláme ve svém volném čase, neděláme pro sebe ale pro ostatní. V první řadě pro naše děti. Je přeci jedno zda tu nebo onu akci udělají tomíci,hasiči nebo sportovci. Děláme to pro nás, pro vás, pro naše děti. Tak proč naschvály? Nejsme malé děti. I když si nejsem jistá zda se to dá říci o všech.

Chci jen vzkázat dotyčným :Jestli jste nás chtěli otrávit, naštvat, hlásím vám, že se to nepovedlo. Jen jste nás " nakopli" aby jsme toho dělali víc a ještě líp.   Jarka Smetanová